După mai multe amânări, legea care prevede gestionarea câinilor fără stăpân intră, azi, la votul final al deputaţilor. Apărătorii animalelor au anunţat că vor veni în număr mare la Parlament, pentru a apăra maidanezii. După mai multe amânări, legea care prevede gestionarea câinilor fără stăpân intră, azi, la votul final al deputaţilor. Apărătorii animalelor au anunţat că vor veni în număr mare la Parlament, pentru a apăra maidanezii.
Săptămâna trecută, aleşii din Comisia de administraţie au hotărât ca eutanasierea maidanezilor să se facă după ce autorităţile locale vor consulta populaţia, pentru a vedea care este opinia locuitorilor din oraşele sau din comunele pe care le păstoresc. Astfel, în localităţile unde s-a decis eutanasierea aceasta poate fi aplicată patrupedelor, care după 60 de zile de la capturare, n-au fost adoptate din adăposturi. Decizia deputaţilor i-a nemulţumit profund pe iubitorii animalelor, aceştia protestând din nou în faţa Parlamentului şi cerându- le aleşilor să nu voteze legea şi să o retrimită la comisie, pentru a fi introdusă prevederea conform căreia câinii fără stăpân să fie sterilizaţi şi apoi aduşi din nou pe străzi.
De cealaltă parte se cere o acţiune în forţă, care să rezolve cât mai repede situaţia. “Dacă vrem să trăim într-o ţară civilizată, atunci trebuie să strângem toţi câinii fără stăpân de pe străzi. Asociaţiile care spun că iubesc maidanezii să le ofere adăposturi sau să-i ia acasă. Trebuie să tăiem răul de la rădăcină, nu se poate ca turiştii să primească indicaţii, când vin la noi în ţară, să se ferească de câini”, a spus deputatul PDL Ştefan Pirpiliu (foto) iniţiatorul amendamentului prin care maidanezii urmează să fie eutanasiaţi.
Peste 30% din maidanezii din Capitală au leptospiroză, arată ultimele studii din domeniu. Reprezentanţii Autorităţii pentru Protecţia Animalelor încep de astăzi o acţiune de amenda