Arestarea lui Ghenosu, destructurarea reţelei care a fraudat Western Union şi instrumentarea cazului Ceapchie sunt doar câteva dintre dosarele rezolvate anul acesta de procurorii ploieşteni.
Anul trecut, Serviciul teritorial Ploieşti al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate şi Terorism (DIICOT) a răsturnat toate topurile, prin poziţionarea pe primul loc într-un clasament al serviciilor teritoriale. Iar greutatea cazurilor din acest an pare să le reconfirme poziţia. „Serviciul nostru are arondate judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Buzău. Cel mai problematic, din punctul nostru de vedere, este judeţul Dâmboviţa, unde, lipsa fermă de intervenţie, în timp, a autorităţilor, a permis dezvoltarea unei reţele de tip piramidal, precum cea a lui Ghenosu, axată pe trafic de persoane, prostituţie şi perceperea de taxe de protecţie", explică Ionuţ Botnaru, şeful DIICOT Ploieşti.
Pentru instrumentarea cazului lui Florin Ghinea, zis Ghenosu, procurorii ploieşteni au lucrat, doar pe partea de urmărire penală, 13 luni şi au adunat teancuri de dosare.
Tatăl lui Ghenosu îl acuză pe comandantul Poliţiei Târgovişte că a comandat uciderea interlopului
Statistic, primele opt luni din 2011 înseamnă, pentru DIICOT Ploieşti, 304 cazuri soluţionate, 46 de rechizitorii, 175 de persoane trimise în judecată şi 82 de arestaţi. „Sunt indicatori buni, mai ales că ne «batem» cu structuri unde procurorii sunt mai numeroşi, iar judeţele sunt unele cu incidenţă de criminalitate sporită. Este greu să ajungi sus, dar şi mai greu să te menţii. Este normal să ne dorim să rămânem în top, mai ales că acesta va însemna, pe viitor, şi o suplimentare de personal", mai spune Ionuţ Botnaru. 11 procurori lucrează la DIICOT Ploieşti, dintre care doar 7 sunt arondaţi Prahovei.
Cazuri celebre
Printre cazurile celebre instrumentate anul acesta la Ploieşti, cu răsunet