În pofida popularităţii sale, la căpătâiul artistului au fost, ieri, doar câteva persoane. El va fi înmormântat astăzi, în cimitirul Mănăstirii Cernica. Sursa: AGERPRES
Pe cât de mult au umplut agenţiile de ştiri eterul cu amănunte despre trecerea în nefiinţă a maestrului Johnny Răducanu, pe atât de mult a surprins absenteismul prietenilor, cunoscuţilor şi publicului larg la catafalcul artistului, expus pe parcursul zilei de ieri la biserica Sf. Silvestru din Bucureşti.
Curtea de la Sf. Silvestru, pustie toată ziua
Dispariţia neaşteptată a lui Johnny Răducanu a impresionat opinia publică, indiferent că a fost vorba de melomani, de manelişti sau de scepticii "de serviciu", dezinteresaţi de fenomenul muzical. Răducanu întruchipa egal, pentru toţi, un mic simbol al normalităţii traiului lor public şi un mit pe care lumea se obişnuise să îl vadă viu, fluturat când şi când sub forma anunţurilor de spectacol.
Îl ştiau cu toţii, cu fluierele şi hainele sale ciudate, ca pe un om format într-o epocă pe care mulţi o regretă, Nicolae Ceauşescu şi, în acelaşi timp, îl ştiau ca pe un om ce rămăsese activ pe nişte vremuri care îi cam îngenuncheaseră pe mulţi. Prezenţa lui Johnny Răducanu era încurajatoare şi totodată surprinzătoare, pentru mulţi: "Uite, domnule, că trăiesc şi ăştia, muzicanţii", spuneau amatorii sau ignoranţii jazzului, care erau conectaţi puternic mai degrabă la o realitate unde contau doar "ţepele" de miliarde, vila şi limuzina din poarta telecomandată.
Preşedintele a trimis coroană
Artistul a încetat din viaţă luni, la vârsta de 79 de ani. Din păcate, uriaşa emulaţie care cuprinse naţia nu a fost vizibilă şi ieri, în curtea bisericii Sf. Silvestru, din Capitală, unde trupul neînsufleţit a fost expus pe parcursul întregii zile. Vizitatorii au fost puţini şi grăbiţi, iar personalităţile vieţii artistice au strălucit prin neprezentare