„Cum a căzut Regele în capcana lui Felix” (România Liberă). „Culisele luptei pentru Primăria Capitalei: Lista neagră a lui Oprescu” (Evenimentul Zilei). „Cum ar arăta zona euro fără ţările cu datorii.” (Capital).
„Iartă-i Maiestate, că nu ştiu ce fac!” titrează Adevărul. Regele Mihai va fi invitat, la iniţiativa PNL, în şedinţa solemnă a Parlamentului, la 25 octombrie, cu ocazia zilei sale de naştere. Propunerea liberalilor a fost sprijinită de PSD, iar balanţa a fost înclinată de UDMR. Doar cinci deputaţi PDL au votat pentru, trei s-au opus, iar restul s-a abţinut.
Felicitări, Paleologule! scrie în editorialul Adevărul Ion M Ioniţă. Theodor Paleologu a dat o lecţie de curaj şi de demnitate colegilor săi de partid care, de frică să nu-l supere pe Traian Băsescu, hotărâseră să-i refuze Regelui Mihai cinstea de a veni în Parlament cu ocazia împlinirii a 90 de ani. „Tocmai pentru faptul că preşedintele Traian Băsescu a spus ce a spus în iunie, e o chestiune de obraz pentru noi toţi să votăm pentru invitarea regelui pe 25 octombrie", a zis Paleologu în Parlament, adăugând că respingerea propunerii ar fi „o ghiolbănie fesenistă". Paleologu a mai avut bunul-simţ să declare că servilismul afişat de politicienii din PDL faţă de Traian Băsescu nu-i face niciun bine preşedintelui. Din păcate, cu un Paleologu cum a fost cel de ieri, nu se asanează baltă politică.
„Cum a căzut Regele în capcana lui Felix”. Sabina Fati reaminteşte în România Liberă că Antipatia democrat-liberalilor porneşte de la Traian Băsescu, căruia nu i-a plăcut nici că Regele Mihai a fost în 2010, în calitate de fost comandant al Armatei Române în cel de-al doilea război mondial, la parada militară organizată la Moscova cu ocazia aniversării celor 65 de ani de la victoria împotriva fascismului, nici că fostul suveran l-a girat pe ginerele său, Radu Duda, ca prezidenţiabil la alegeril