Acţionarii SIF "Muntenia" nu mai vor listarea BCR decât ca pe un "plan B". Ei vor, în principal, "o altă modalitate de valorificare" a participaţiei la BCR conform cu decizia luată în AGA de ieri prin care mandatează conducerea SIF4 să finalizeze negocierile cu "Erste", aflate în curs, care urmăresc ca, în schimbul acţiunilor BCR, SIF-ul să primească bani şi acţiuni "Erste".
Acţionarii au fost de acord că, numai în cazul în care aceste negocieri nu se finalizează până pe 13 octombrie, atunci SIF-ul să forţeze listarea BCR.
Avocatul Cristian Duţescu susţine că au existat o serie de nereguli la Adunarea Generală de la SIF4. Domnul Duţescu a declarat că propunerile SAI Muntenia au fost trecute în buletinele de vot şi în formulare de procură, dar au lipsit din convocatorul Adunării.
Domnia sa ne-a precizat: "Ce s-a întâmplat astăzi (n.r ieri) la AGA de la SIF4 poate reprezenta un precedent foarte grav. Propunerile CA-ului SIF4 au fost trecute direct în procurile de reprezentare şi în buletinele de vot, însă nu a existat niciun convocator completat care să le cuprindă. Dacă se făcea o completare a convocatorului, ordinea de zi completată trebuia făcută publică cu zece zile înainte de AGOA".
* Un acţionar SIF4: "M-au trimis să negociez eu în locul lor cu Erste"
Adunarea Generală de la SIF4 a început, ieri, în jurul orei 10.00, însă a mai trecut ceva timp până când acţionarii şi-au exprimat votul, adresând mai multe întrebări conducerii societăţii despre tranzacţia cu "Erste".
Gabriel Iliescu, un acţionar SIF4, şi-a exprimat nemulţumirea faţă de tranzacţie, susţinând că aceasta ar fi dezavantajoasă pentru SIF şi, în consecinţă, pentru acţionarii societăţii.
"Nu înţeleg de ce SIF4 a acceptat să vândă 33 de milioane de acţiuni BCR la preţul de 0,1 lei/titlu, deşi, în cadrul aceleiaşi tranzacţii, vinde 51 de milioane titluri BCR la