Daca recesti des si faci infectii frecvente, urinare sau la ochi, daca gingiile iti sangereaza si faci eruptii pe piele, cauza comuna a acestor neplaceri ar putea fi imunitatea scazuta. Pentru ca anotimpul se schimba si vremea s-ar putea sa-ti creeze probleme care sa-ti afecteze activitatea de zi cu zi, ar fi bine sa faci niste modificari in felul in care te hranesti, care sa-ti imbunatateasca sanatatea.
Pietele sunt inca pline de fructe si legume de-ale noastre, romanesti, si e mare pacat sa nu le consumi. Sunt pline de vitamine, minerale si fibre alimentare, parca anume adunate sa completeze golurile ramase din perioada cand ti-ai neglijat alimentatia. Consumate ca atare, sub forma de suc ori salata, atat fructele cat si legumele energizeaza si vitaminizeaza organismul, ii fortifica imunitatea, ii dau puterea de a rezista factorilor externi din sezonul rece.
Merele sunt dulci, zemoase si au arome diferite. Alege-le pe cele mai inchise la culoare si, dupa ce le speli bine, mananca-le cu tot cu coaja. In afara de faptul ca taie pofta de dulce, resimtita mai ales dupa amiaza, dupa o zi incarcata, merele contin antioxidanti care protejeaza organismul de cancer, previn formarea pietrelor la rinichi, ajuta la scaderea colesterolului, reduc riscul de astm si diabet.
Strugurii au in compozitia lor proteine si grasimi vegetale, elemente precum glucoza, levuloza, tanini, flavone, saponine, acid citric si tartric, provitamina A, vitamine din grupul B, vitamina C si K, si minerale esentiale ca potasiul, calciul, fierul, fosforul, magneziul si seleniul. Compozitia extrem de bogata face din struguri un medicament natural ideal pentru combaterea afectiunilor articulare, osoase si renale, dar si a gutei, o boala greu tratabila.
Prin consumul de struguri mai pot fi combatute si alte afectiuni precum gastrita, ulcerul si constipatia, bol