În acest sfârşit de săptămână, legumicultorii din una dintre cele mai cunoscute comune din Olt vor organiza Festivalul Roşiei. Pofticioşii vor gusta şi din bucate specifice zonei.
Mâine şi duminică, în Parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, bucureştenii sunt aşteptaţi să serbeze Festivalului Roşiei de Izbiceni, în cadrul celei de-a 66 ediţii a Târgului Naţional al produselor ecologice, tradiţionale şi naturale.
Cei mai vestiţi legumicultori din “Ţara Oltului de Jos”, ţăranii din Izbiceni, Scârişoara, vor aduce cele mai frumoase legume la târg. În prima zi a târgului, de la ora zece, vor şi spălate, curăţate şi decojite 100 de kilograme de roşii ce vor fi puse în cazan de trei vedre.
Pe lângă bulionul gătit la foc mic, vizitatorii vor mai putea gusta din supe de roşii cu legume olteneşti, raci umpluţi, sarmale olteneşti şi alte bunătăţi. La eveniment vor participa şi Madga Catone, Şerban Ionescu, Claudiu Blonţ şi Andrei Duban.