Nicolae Marius, ofiţer de poliţie judiciară la Secţia 2, este acuzat de procurorii anticorupţie că, din 2006 până în prezent, a luat şpăgi de mii de euro pentru a „rezolva" dosare cu alcoolemii sau cu permise de conducere deţinute ilegal.
În sarcina comisarului Nicolae Marius, procurorii DNA Braşov au reţinut patru infracţiuni de trafic de influenţă, trei infracţiuni de favorizare a infractorului şi două infracţiuni de fals intelectual. În acelaşi dosar, procurorii l-au trimis în judecată şi pe cel care a intermediat şpăgile, Daniel Gheorghiţă Stredie. În sarcina lui s-au reţinut infracţiunile de complicitate la trafic de influenţă, trafic de influenţă şi favorizarea infractorului.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, în anul 2006, comisarul Nicolae Marius a pretins şi a primit de la un denunţător 1.000 de euro şi 350 lei prin intermediul lui Stredie Gheorghiţă Daniel. „Inculpatul a primit sumele de bani pentru a interveni pe lângă medici legişti din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici" Bucureşti şi din Serviciul de Medicină Legală Braşov şi pentru a-i determina pe aceştia să stabilească faptul că denunţătorul a condus un autovehicul având o alcoolemie sancţionabilă doar contravenţional şi nu penal, în condiţiile în care denunţătorul era cercetat penal pentru producerea unui accident rutier soldat cu decesul soţiei sale. În plus, în scopul ameliorării situaţiei juridice a denunţătorului, Nicolae Marius l-a determinat să declare, cu ocazia audierii de către colegii săi poliţişti, date nereale referitoare la condiţiile în care a consumat băuturi alcoolice anterior producerii accidentului rutier", se arată în comunicatul de presă al DNA.
Poliţistul şi-a continuat obiceiurile şi în anul 2007, când a primit de la trei persoane suma totală de 2.000 de euro tot pentru a interveni pe lângă funcţionari de la Institut