Indemnizaţiile pentru însoţitorii persoanelor cu handicap vor fi plătite din bugetul oraşului, iar din această cauză lucrările de infrastructură programate pentru 2011-2012 nu vor mai fi finalizate. Ministerul Finanţelor a anunţat autorităţile locale că nu poate plăti indemnizaţiile. Două milioane de lei vor fi suportaţi din bugetul Primăriei Reşiţa.
Două milioane de lei, aceasta e suma care va trebui alocată, obligat-forţat, pentru serviciul de asistenţă socială din Reşiţa până la finele anului, pentru că Ministerul Finanţelor nu a dat niciun leu pentru indemnizaţiile persoanelor cu handicap sau însoţitorii acestora pe luna septembrie.
Pentru ca banii să fie alocaţi din bugetul oraşului, modernizarea de drumuri începută în vară se încheie aici. În plus, şi celelalte investiţii planificate pentru finalul de an sunt blocate acum, din acelaşi motiv. „Nu mai putem să terminăm programul de asfaltare a drumurilor, de modernizare a parcurilor, iar aceste sume pe care trebuie acum să le alocăm în altă direcţie sunt luate de la capitolul investiţii. Sperăm să nu fim puşi în situaţia de a renunţa chiar şi la cumpărarea celor două blocuri din cartierul Mociur, pentru care Primăria Reşiţa s-a zbătut de la preluarea mandatului”, a spus Mihai Stepanescu, primarul oraşului.
În plus faţă de aceste investiţii, oficialii de la Primărie se tem că şi finalizarea construcţiei de la Piaţa Reşiţa Sud este în pericol, deşi clădirea e gata în proporţie de 90 la sută, iar panglica inaugurală ar fi trebuit tăiată până la finele acestui an. Liderii persoanelor cu handicap sunt şi ei revoltaţi. Asta pentru că blocajele de acest fel apar mai tot timpul pe final de an. Pe de altă parte, însă, oamenii sunt liniştiţi că s-a găsit o soluţie pentru ca ei să-şi încasese indemnizaţia de 510 lei pe lună. „La Reşiţa sunt 178 de asistenţi personali şi 419 persoane cu handicap grav.