Primarul Ion Lungu a declarat că fondurile ar urma să fie asigurate din economiile de trei milioane de euro realizate în urma licitaţiilor pentru cele cinci proiecte cu fonduri europene incluse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană în toate străzile pentru care Primăria vrea să obţină finanţare în vederea modernizării sunt simple drumuri de pământ sau sunt cel mult balastate, potrivit obiectivdesuceava.ro.
Primăria municipiului Suceava intenţionează să suplimenteze lista străzilor care vor putea intra în planul de modernizare a infrastructurii rutiere, pe lângă cele 14 străzi incluse într-unul din cele cinci proiecte din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) şi care au primit finanţare europeană prin Programul Operaţional Regional (POR). Primarul Ion Lungu a declarat că este vorba despre un număr de 12 străzi de mai mică importanţă sub aspectul intensităţii traficului, dar relevante în condiţiile în care mare parte din acestea sunt situate fie în zona centrală a Sucevei, fie în zona Hărbăriei şi a Serpentinelor. De aceea, Ion Lungu a făcut demersuri pentru obţinerea de finanţare europeană nerambursabilă în vederea reparării sau a modernizării lor. Asta în condiţiile în care majoritatea erau de fapt un fel de drumuri de pământ sau, cel mult, balastate.
Străzile la care s-a referit primarul Ion Lungu sunt: Bogdan Vodă, Ştefan Octavian Iosif, Păun Pinciu, Lascăr Luţia, Petuniilor, Mihail Sadoveanu, Tăbăcarilor, Ştefan Ştefureac, Semicercului, Teodor Robeanu, George Coşbuc şi Strada Solidarităţii. Primele cinci străzi sunt situate între cartierul Zamca, Hărbărie şi zona care este cunoscută sucevenilor cu denumirea de „Serpentine" şi traversează printr-o zonă rezidenţială plină cu case frumoase.
Strada Mihail Sadoveanu este una situată în zona Hărbărie, fiind foarte aproape şi de pădurea de la Zamca, discuţii cu privire la modernizarea