Astronomie, Go, chimie experimentală, scriere creativă-sunt câteva opţiuni de distracţie şi învăţare pentru copiii cu mintea ageră, creativi şi dornici să cunoască mai mult decât ce învaţă la şcoală. Sursa: REUTERS
Un copil care cere în permanenţă explicaţii şi îşi surprinde părinţii cu idei interesante se va simţi, la cursurile extra-şcolare, ca peştele în apă. Opţiunile sunt variate, la fel şi preţurile. La Palatul Naţional al Copiilor se fac înscrieri până în 30 septembrie, iar cursurile sunt gratuite.
Sunt aşteptaţi elevii interesaţi de astronomie, informatică, tehnică de calcul, matematică aplicată, hidrobiologie, chimie experimentală, geografie. De asemenea, există cercuri pentru pasionaţii de aeromodele, automodele, navomodele, instalaţii energetice neconvenţionale etc.
Copiii ce visează la o carieră de jurnalişti pot opta pentru cursul "Redacţia de presă, tot la Palatul Copiilor", unde sunt acceptaţi doar cei cu rezultate bune la limba şi literature română. Pentru detalii accesaţi www. paco.ro.
Curs de inventat poveşti
Fundaţia Calea Victoriei propune adolescenţilor un atelier de scriere creativă şi altul de vorbire în public (fiecare are şapte şedinţe şi costă 280 de lei), iar celor de 9-14 ani un curs de astronomie (trei ateliere, 160 de lei). Copiii de 8-12 ani pot opta pentru cursul despre exploratori celebri şi lumi dispărute (cinci ateliere, 200 de lei), iar micuţii creativi pot da frâu liber imaginaţiei la atelierul de inventat poveşti (cinci şedinţe, 200 de lei). Detalii pe www.victoriei.ro.
Antreprenori de mici
Smart Kids Land îi invită pe copiii isteţi la "Academia de Excelenţă", care îi pregăteşte pentru antreprenoriat. Prin metode interactive, cei mici învaţă despre negociere, managementul timpului, elemente de marketing, elemente financiare şi leadership.
Preţul este de 200 de lei, pentru patru şedinţe. Un