Ion Crăciunescu spune că \"a auzit\" despre moda topurilor aranjate în culise, arbitrii având un rol esenţial în trucarea rezultatelor. Sursa: SHUTTERSTOCK
Liga I la fotbal nici nu s-a pus bine în mişcare şi deja se ştie favorita la titlu. "Suspecta" de serviciu, arătată cu degetul de Adrian Porumboiu şi de Marian Iancu, este CFR Cluj, echipa cea mai des şi mai flagrant ajutată de arbitri în aceste prime runde.
Trendul este vechi şi are legătură cu sistemul putrezit din fotbalul românesc. Nicio formaţie n-a luat titlul în ultimii ani fără a fi protejată, de "scut" beneficiind şi formaţiile mici, precum Unirea Urziceni şi Oţelul Galaţi.
Ardelenii au fost împinşi de la spate de "fluieraşi" şi, în ciuda acuzaţiilor grave lansate de mulţi patroni, oamenii care conduc acest sistem bolnav asistă impasibili la "execuţiile" cu temă.
Experienţa ultimelor sezoane arată că toate campioanele au fost principalele beneficiare ale erorilor de arbitraj. Oţelul a câştigat ediţia trecută după ce a învins în ultimele etape pe retrogradatele Craiova şi Brăneşti cu goluri din poziţii flagrante de ofsaid.
"Arbitrii şi-au pus amprenta pe soarta ultimelor titluri"
Puse cap la cap, acuzaţiile formulate de diverşi oameni de oftbal conduc la ideea că avem de-a face cu campioane false, decise în culise. Cât costă un titlu? La finalul campionatului trecut, Mircea Sandu a scăpat "porumbelul", iar destui l-au confirmat teoria: "Din surse am aflat că Iancu se pregătea să dea un milion şi jumătate de euro la Ligă şi 500.000 de euro la arbitri, ca să câştige titlul".
Chiar dacă, din ediţia viitoare, campioana nu se va mai califica direct în grupele Ligii Campionilor, iar grămada de bani nu mai este sigură, preţurile pentru un titlu fals nu par să se fi modificat.
"Nu pot să spun nici dacă anumite brigăzi au fost trimise «cu temă» sau nu la anumite meciuri. La î