Proprietarii romani sunt obligati prin lege sa-si asigure locuintele impotriva a trei riscuri naturale: cutremure, inundatii si alunecari de teren, iar in prezent in portofoliul PAID, societatea care emite aceste polite, sunt 807.000 de contracte. Cu o luna in urma, societatea anunta ca administreaza peste 820.000 de polite. Care este explicatia? Politele care au expirat si nu au fost reinnoite sau au fost reinnoite cu polite de asigurare facultative, sustin oficialii PAID. Aceasta societate a fost creata prin capitalul a 13 companii de asigurari, autorizate sa vanda acest gen de polite obligatorii, insa cum legea permite sa vinzi si polite facultative care sa acopere cele trei riscuri, unele din aceste firme au scos si vand polite facultative la acelasi pret dar cu mai multe riscuri acoperite.
"PAID administreaza, in prezent, peste 800.000 de polite obligatorii. Aproape 497.000 de contracte au fost incheiate pentru locuinte de tip A (n.a cu structura de beton, caramida sau lemn), iar 310.000 de polite au fost cumparate pentru locuinte de tip B (n.a cu structura din pamant, chirpici, paianta etc). Acest portofoliu cuprinde politele aflate in vigoare, in data de 21 septembrie 2011", a anuntat joi aceasta Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezatrelor Naturale (PAID).
La inceputul lunii trecute, societatea se lauda ca are in portofoliu peste 820.000 de polite. Care este explicatia?
"Diferenta o reprezinta politele care au expirat si nu au fost reinnoite sau au fost reinnoite cu polite facultative care acopera cele trei riscuri cerute prin lege", au explicat pentru HotNews.ro oficialii PAID.
Obligatia asigurarii obligatorii a locuintelor, punte pentru vanzarea de polite facultative
Proprietarii romani de locuinte sunt obligati prin lege (Legea 260/2008) sa-si asigure casele doar impotriva a trei riscuri de dezastre naturale: cutre