Despre alimentele care aduc beneficii sanatatii se scrie foarte des, insa, cat de des ai citit sau auzit si ca acestea iti pot face rau in anumite conditii? Este vorba in principal de consumul in exces, care e cunoscut ca fiind nerecomandat cam indiferent de alimentul sau produsul ingerat. Numai ca, in ceea ce priveste alimentele sanatoase, multe persoane uita de acest lucru si au impresia ca trebuie sa manance cat mai multe pentru a obtine cat mai multe beneficii, ceea ce este total gresit.
Conform Huffington Post, iata cateva alimente sanatoase populare si cat ar trebui sa mananci din fiecare pentru a nu trece in extrema cealalta.
1. Nucile
Acestea sunt foarte sanatoase si la indemana, mai ales pentru o gustare. Nucile sunt bogate in proteine, fibre, acizi grasi omega 3, vitamina E si grasimi care sunt bune pentru inima. Ele au un nivel ridicat de grasimi mononesaturate, care ajuta la reducerea colesterolului si la prevenirea bolilor de inima. Nucile sunt insa foarte bogate din punct de vedere caloric, 80% din ele constand in grasime, astfel ca, daca ai mancat cateva maini de nuci, ai consumat circa 500 de calorii.
Cate sa mananci: o portie de aproximativ 30 de grame de nuci pe zi este suficienta (masori o data cantitatea, iar apoi iti faci o idee despre cat inseamna 30 de grame). In plus, un truc pentru a manca mai putin este sa consumi nucile curatand atunci coaja de pe ele, nu acestea sa fie curatate in prealabil.
Un studiu a aratat ca cei care primisera acelasi numar de nuci, arahide, fistic, in coaja au mancat cu 45% mai putin decat cei care au primit aceeasi cantitate, dar fara coaja.
2. Pestele
Acesta contine acizi grasi omega 3, despre care s-a aratat ca reduc inflamatia din organism si previn bolile de inima, cancerul si artrita. In plus, se considera ca pestele este un alimen