Programul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (IMM) Mihail Kogalniceanu a debutat cu succes in judet, potrivit datelor de la Oficiul Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Comert (OTIMMC) Iasi. De pe 9 septembrie, cand a demarat programul, peste 41 de intreprinderi s-au inregistrat in program, peste 180 la nivelul regiunii controlate de OTIMMC Iasi si aproximativ 1.170 pe intreaga tara. Inscrierile vor continua pana vor fi inregistrate aproximativ 4.000 de intreprinderi, numar de investitii estimat pentru epuizarea bugetului. Dupa aceasta etapa, firmele participante vor fi evaluate, hotarandu-se pe baza mai multor criterii care sunt afacerile eligibile accesarii fondurilor guvernamentale. Proiectele eligibile vor fi directionate spre institutiile bancare pentru care opteaza fiecare depunator, iar acestea vor organiza propriile evaluari.
Programul Mihail Kogalniceanu pentru IMM-uri consta in subventionarea a cel mult 70 la suta din rata dobanzii unui credit contractat, dar nu mai mult de 6,5 la suta pe an, si in garantarea a 80 la suta din valoarea creditului. Afaceristilor ieseni li se pot acorda, astfel, linii de credit in valoare maxima de 125.000 de lei, cu doua tipuri de facilitati: subventionare partiala a dobanzii sau garantarea creditului. Garantarea se va face din Fondul National de Garantare pentru IMM-uri (FNGIMM) si e oferita numai in cazul in care beneficiarul Programului Kogalniceanu nu dispune de garantii suficiente pentru accesarea liniei de credit.
Programul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (IMM) Mihail Kogalniceanu a debutat cu succes in judet, potrivit datelor de la Oficiul Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Comert (OTIMMC) Iasi. De pe 9 septembrie, cand a demarat programul, peste 41 de intreprinderi s-au inregistrat in program, peste 180 la nivelul regiunii controlate de O