Prizonierii Dunarii. Vara prinsi intre nisipuri, iarna in strunga gheturilor. 220 de nave astepta, trase la mal, de la Severin pana la revarsare. N-a mai plouat de trei luni, suficient, in bazinul hidrografic al fluviului. Barbatul cu parul carunt si ars de soare se uita cu ciuda la apa ce clipoceste sub copastia navei. Trage puternic din chistocul de tigara si-l expediaza cu varful degetelor la fix cat sa sperie un pasaroi iesit la pescuit pe langa vaporul sau. De aproape doua saptamani, comandantul Ivan Pavlov a tras, la propriu, pe dreapta si a acostat la kilometrul 373 al Dunarii. Mai in amonte si-a lasat in ancora convoiul de barje pe care trebuie sa-l duca pana intr-un port bulgaresc, vizavi de Zimnicea, relateaza EVZ.
Ceausestii, boierii de dupa colectivizare. La colectivizare, protejati de ruda sus-pusa de la Bucuresti care avea sa ajunga presedintele Romaniei, tatal si fratele lui Nicolae Ceausescu s-au facut stapani peste comuna. Conform arhivelor, Andruta si Nicolae-Andruta Ceausescu au furat din proprietatile confiscate celor avuti. Zestrea Linei, sora lui Ceausescu, s-a dat din bunuri nationalizate. In timp ce, la Bucuresti, proaspat generalul Nicolae Ceausescu, adjunct al ministrului Apararii Nationale, avansa in ierarhia de partid si de stat, in comuna de bastina Scornicesti, rudele sale instaurau, in stil propriu, "noul regim". Potrivit documentelor pastrate in arhiva CC - Sectia Organizatorica, tatal Andruta, fost conservator si liberal, si fratele Nicolae, fost simpatizant legionar, cu sase ani mai tanar, intrasera printre primii in PCR. Integral in Adevarul.
Cum au ajuns "cisternele" lui Vintu ca mita in Jakarta. Procurorii au trimis spre judecare dosarul penal in care au investigat delapidarea si spalarea, in total, a peste 7 milioane euro de la PSV Company, fosta Petromservice, controlata de Liviu Luca si Sorin Ovidiu Vintu. In