Patronii localurilor din Capitală şi-au adaptat lista de bucate şi pentru cei cu venituri modeste. Potrivit restaurantebucuresti.ro, ofertele includ două feluri de mâncare şi desert sau bufet suedez alcătuit din 50 de preparate.
Cine trăieşte în Capitală şi are un ritm de viaţă alert cu un program de muncă solicitant, deplasări din localitate şi petrece puţine ore în bucătărie, ştie că nu este deloc uşor să mănânci în oraş cu bani puţini.
Cei care profită de astfel de clienţi sunt patronii localurilor, care, odată cu criza financiară, încearcă să-şi păstreze muşteriii oferindu-le meniuri la preţuri foarte mici.
Sub denumiri de genul „Meniu prânz“, „Meniul zilei“ sau „Happy hour“, ofertele includ două feluri de mâncare şi desert, la preţuri începând cu 15 lei, până la bufet suedez.
De pildă, restaurantul Euro Hotels are buffet sudez alcătuit din 50 de preparate (antreuri, supe, preparate calde şi reci, garnituri, desert) la doar 25 de lei.
10% reducere la toate preparatele
Restaurantul Red Angus Steakhouse are „Meniul zilei“ unde clienţii pot mânca zilnic două feluri de mâncare cu aproximativ 20 de lei.
Luni este „Meniu Texas“ cu 25 de lei, care cuprinde supa zilei, un hamburger şi cartofi prăjiţi, şi „Meniu Steakout“ (supa zilei, frigarui de pui, cartofi prajiti) cu 21 lei.
Marţi se serveşte „Meniul Fire Camp Ranch“ (supa zilei, chilli con carne, nachos) - 25 lei şi „Meniu Shadyfarms“ (supa zilei, piept de pui la gratar, piure de cartofi) - 22 lei.
Miercuri este „Meniu Wing It“ (supa zilei, aripioare de pui cu sos chilli, cartofi prajiti) cu 22 lei şi „Meniu Chapparal“ (supa zilei, peaste cu chiftelute din carne de vita) cu 22 lei.
Joi, „Meniu Y.O. Ranch“ (supa zilei, piept de porc cu ceapa si cartofi trase la tigaie) - 20 lei şi „Meniu Meat my“ (supa zilei, schnitzel de vita, piure de cartofi) - 28 le