Cei care sunt pasionaţi de vânătoare şi vor să facă parte din această breaslă, dar nu au permis de vânătoare, treuie să parcurgă anumite etape destul de complexe. La finalul lor, vă puteţi mândri că sunteţi vânător cu acte în regulă.
Indiferent că este vorba despre pasine, plăcere sau pur şi simplu dorinţa de a trage cu arma, vânătoarea pare să aibă din ce în ce mai mulţi adepţi. Însă nu este uşor să obţii un permis de vânătoare. Pornind de la o serie de acte care trebuie întocmite şi depuse la Asociaţia Vânătorilor din oraş, continuând cu perioade de stagiatură şi până la examene scrise , toate acestea reprezintă paşii care trebuie parcurşi pentru a deveni vânător.
Pentru început se face o cerere de înscriere la o asociaţie de vânătoare. Dacă cererea este acceptată veţi efectua un an de practică sau stagiu la acţiuni de vânătoare. După un an se organizează un examen de vânător de către asociaţia respecitvă. În afară de cerere, fişa de stagiatură, pentru completarea dosarului, candidatul trebuie sa mai aducă: fişa medicală tip pentru permis de portarmă, cazier judiciar pentru permis de portarmă (ATENŢIE: ambele sunt vabalile 6 luni !), copie act de identitate şi sa susţină o probă practică de tir, care se organizează de catre asociaţie, cu câteva zile inaintea examenului scris şi mai trebuie să achite, la asociaţie, şi taxa de examen, care diferă de la asociaţie la asociaţie.
Examenul constă n 30 de întrebări grilă, iar pentru absolvire trebuie rezolvate minim 20 dintre ele.
Dupa toate cele de mai sus, dacă faceţi minim 20 de răspunsuri corecte, veţi deveni posesorii unui permis de vânător şi al unui carnet de membru vânător la asociaţia cu pricina, care se vor elibera după 25 de zile de la afişarea rezultatelor, timp de eventuale contestatii.
"Anul acesta examenul va avea loc pe data de 29 octombrie. A fost stabilita şi speră