Zăpada de pe cel mai mare stadion va fi topită cu apă caldă, care va circula prin ţevi. În plus, lumina este insuficientă pentru ca gazonul să reziste. Autorităţile spun că vor lua măsuri. Sursa: OCTAVIAN COCOLOȘ
Deşi se vroia ca stadionul "Naţional Arena" să fie cel mai modern, din punct de vedere tehnic, autorităţile s-au zgârcit şi au montat sistem de căldură cu agent termic, iar sistemul special nu este suficient de mare pentru "aerisirea gazonului". Astfel, atunci când va ninge, zăpada va fi topită cu ajutorul apei calde, care va trebui să străbată mii de metri de ţeavă. Specialiştii spun că dacă se folosea un sistem cu fire, adică unul care funcţiona cu energie electrică, era "mult mai bine".
"Până ajunge apa caldă în zona în care trebuie să se topească zăpada, ea se va răci, adică nu va mai avea aceeaşi temperatură. Deci, încălzirea nu va fi 100% cum trebuie", au explicat mai mulţi ingineri contactaţi de EVZ.
MULTIMEDIA VIDEO evz.roVezi mai multe Avem iarbă adevărată pe Naţional Arena. De ieri, avem iarbă nouă pe Naţional Arena. Olandezii au rulat-o şi au aruncat-o pe a lui Oprişan. A lor e mai bună şi are garanţii de la UEFA. În nici 24 de ore, gazonul a fost aplicat şi au început irigaţiile.
Apa prea caldă ar putea arde iarba
Specialiştii au mai explicat că, dacă pe ţeavă va trece apă prea caldă, având o temperatură de 60-70 de grade Celsius, iarba va fi compromisă.
Nici sistemul de ventilaţie nu este bine pus la punct. Pe stadion este mult prea cald, iar inginerii spun că vara efectul de seră se va produce des. "Este nevoie de ventilaţie mai puternică pentru a menţine o temperatură optimă", au explicat mai mulţi muncitori care au lucrat la Naţional Arena şi care care au povestit că, atunci când au montat gazonul, era foarte cald pe stadion.
Lipsa luminii poate usca suprafaţa de joc