Conducerea TVR isi schimba strategia de publicitate si intocmeste un plan prin care urmareste sa externalizeze o parte dintre activitati, lucru care ar urma sa se simta si in randul numerosilor angajati ai institutiei. Intr-o institutie impovarata de contractele cu UEFA sau NBC Universal, unde sindicalistii spun ca taierea bonurilor de masa este un "abuz" si in care se iau inca prime de vacanta, conducerea poate interveni la doar la 15% din costurile televiziunii, spune presedintele-director general Alexandru Lazescu intr-un interviu pentru HotNews.ro. El explica si de ce nu a organizat mai devreme concursul pentru sefia stirilor, unde Rodica Culcer a ramas interimar, desi a ajuns la varsta pensionarii.
Potrivit acestuia, pe primul semestru deficitul TVR s-a ridicat la 53 de milioane de lei. Deficitul pentru primul semestru al anului trecut, cand in functie se afla Alexandru Sassu, se ridica la 77 de milioane de lei, dar Televiziunea publica a incheiat 2010 cu un deficit total de 162 de milioane de lei. Acum, "situatia este critica", spune Alexandru Lazescu. El explica in interviu unde poate si unde nu poate sa intervina pentru limitarea costurilor si ce masuri are in vedere pentru redresarea institutiei, in conditiile in care "e posibil sa apara o situatie in care se respinge raportul (de activitate al TVR in Parlament - n.r.) si plecam acasa".
Ideile pe scurt:
Televiziunea nu poate umbla, acum, nici la salarii, nici la contracte extrem de costisitioare precum cel pentru UEFA Champions LeagueActualul contract colectiv de munca ar putea fi contestat in instanta, dar "am fi intrat intr-un conflict care poate sa dureze doi-trei ani si de aceea nu am apelat la asta. Intre timp nu am fi rezolvat nimic"."Eu nu am o sursa de bani de unde sa scot cateva zeci de milioane" pentru salarii compensatorii, in cazul unor disponibilizari.Cu NBC Universal