Fostul director al Exploatarii Miniere Petrila, Aurelian Necula, condamnat in prima instanta la 7 ani si 6 luni de inchisoare pentru accidentul de munca din 2008, face parte din echipele de salvatori care incearca sa raceasca o zona unde s-a produs o autoincalzire a carbunelui.
De cateva zile salvatorii de la Petrila si Salvamin se chinuiesc sa stinga un foc care a aparut in subteran in zona de exploatare.
Potrivit specialistilor in domeniu, focul este rezultatul auto-aprinderii carbunelui si a aparut in frontul de lucru, iar daca nu va fi stins in cateva zile, atunci activitatea de extractie ar putea fi oprita complet.
Practic, in acest moment productia nu a fost oprita, pentru ca din mina se scoate carbune, dar responsabilii de la subunitatea miniera sunt obligati sa gestioneze corect situatia.
Potrivit inspectorilor cu securitatea in munca, daca in decursul a trei cicluri de sapare salvatorii nu reusesc sa opreasca arderea si nu elimina jarul, exploatarea carbunelui in acel front va trebui sa fie oprita.
Locul in care a izbucnit focul este unicul front din mina Petrila de unde se mai extrage carbune acum.
Echipe mixte de la Petrila si Salvamin se lupta sa raceasca huila
Echipe mixte de salvatori de la Exploatarea Miniera Petrila si Statia centrala de Salvare Miniera SALVAMIN Petrosani lucreaza la un program de racire a unei zone unde s-a produs o autoincalzire a carbunelui.
Programul se desfasoara la abatajul 433 de la EM Petrila, iar surse bine informate spun ca printre salvatorii de la SALVAMIN care actioneaza in subteran se afla si fostul director al minei, Aurelian Necula, care, dupa tragedia din noiembrie 2008, a fost mutat la statia centrala de salvare.
Directorul general al Companiei nationale a Huilei Petrosani, Constantin Jujan, a confirmat ca Necula