A fost condusă la Şcoala de Poliţie de o dorinţă arzătoare: aceea de a fi asemeni tatălui său, fost militar. În acest moment este ajutorul purtătorului de cuvânt al Poliției ialomițene. A ştiut dintotdeauna că îşi doreşte să devină poliţist, însă în anul în care a terminat liceul, a avut parte de o surpriză neplăcută. A aflat că în acea vară nu se va mai susţine examenul de admitere la Şcoala de Poliţie din Câmpina.
S-a văzut nevoită să se reorienteze rapid şi s-a înscris la o facultate din Constanţa. Încă de la primele cursuri, a realizat ca profilul ales, Ecologie şi Protecţia Mediului, nu i se potriveşte deloc. A mers totuşi înainte până anul următor, când vestea că au fost scoase la concurs 700 de locuri la Şcoala de Agenţi Vasile Lascăr Câmpina, avea să îi schimbe radical viitorul.
Şi-a depus dosarul la Şcoala de Poliţie şi s-a apucat serios de învăţat. În paralel s-a pregătit intens timp de o lună pe stadionul din Slobozia pentru probele sportive. Făcuse atletism în şcoala generală şi baschet în liceu însă concurenţa era mare, circa 6000 de candidaţi pentru 700 de locuri. Asta nu a făcut decât să o ambiţioneze şi mai tare.
Anii de şcoală
Îşi aminteşte cu plăcere de anii de şcoală, chiar dacă se trezeau la ora 6 dimineaţa şi aveau un program foarte strict.
În grila școlară, viitorii poliţişti erau obligaţi să urmeze câteva stagii de practică în judeţul de domiciliu. Iuliana a fost repartizată la Biroul de Poliţie Rurală, luând parte alături de tutorele său la toate intervenţiile la care acesta era solicitat.
Primul loc de muncă
Cei doi ani de şcoală au zburat parcă, iar Iuliana a trecut cu brio de examenul final, reuşind să obţină cea mai mare medie din Ialomiţa. Aceasta i-a dat dreptul să îşi aleagă localitatea în care avea să activeze pe viitor. A ales comuna Griviţa, postul cel mai apropiat de casă.
După do