Am scris constant împotriva lui Bunea Stancu. Împotriva grosolăniilor de tot felul, împotriva felului obtuz de a vedea politica, împotriva limbajului jalnic, împotriva viziunii în afaceri etc etc. Am făcut lucrul acesta încă de pe vremea când eram angajat al Bibliotecii Judeţene. Stancu n-a şovăit şi m-a dat afară. Apoi, am fost victima calomniilor lui.
Colegii mei, de asemenea. Nu-mi este simpatic deloc. Dar, politic vorbind, a fost corect: când intri în arena de box e penibil să reclami că ai primit un pumn în gură. Omeneşte vorbind, gestul a fost deplasat şi disproporţionat. Dar, una peste alta, n-a murit nimeni din asta.
Acum, constat că Agenţia Naţională de Integritate a dat un verdict ridicol din punctul meu de vedere: Stancu a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese. Mai mult, A.N.I. cere anularea a 5 contracte încheiate între Consiliul Judeţean, al cărui preşedinte este Bunea Stancu, şi SC Concivia SA, unde Stancu este acţionar, şi mai cere organelor judiciare competente să constate eventualele infracţiuni săvârşite de Stancu. Faţă de toate acestea, o spun direct: îmi vine să vomit!
Primul set de întrebări: ale cui sunt contractele pe care A.N.I. le doreşte anulate? Ale lui Stancu, ale celor de la A.N.I., ale cui? Nu cumva se doreşte anularea contractelor ai căror beneficiari sunt, pur şi simplu, brăilenii de rând, care nu au nici în clin, nici în altă parte cu A.N.I., Stancu, legea tulbure şi golăneala românească? Căci golăneală este legea care nu stabileşte clar ce-i conflict de interese şi ce nu-i conflict. Dacă toată ţara asta funcţionează de 20 de ani pe această formulă, de ce a ajuns A.N.I. abia acum la Stancu? De ani de zile, "Obiectiv-Vocea Brăilei" scrie despre poziţia discutabilă a lui Bunea Stancu, iar A.N.I. a avut o durere puternică prin părţile dorsale. De ce toţi cei care se revendică din zona opţiuni