Astăzi expiră termenul-limită de depunere a contestaţiilor în prima licitaţie desfăşurată în proiectul de introducere a managementului privat la companiile de stat. Procesul de recrutare a managerilor s-ar putea prelungi, având în vedere că soluţionarea unei contestaţii se face, de regulă, în termen de 20 de zile.
Săptămâna trecută cinci firme de recrutare au avut intenţia de participare la licitaţia prin care Ministerul Economiei şi-a ales consultantul care să gestioneze proiectul "CEO privat la stat": Pedersen & Partners, Agenţia de Servicii Professional, George Butunoiu Group, Stein & Partner şi Lugera & Makler. Însă numai primele trei au intrat în competiţie, pentru că restul nu au depus dosarele în termenul-limită stabilit.
Totuşi, Lugera & Makler a depus o contestaţie prin care susţinea că reprezentantul companiei a ajuns la timp la minister cu dosarul necesar pentru licitaţie, însă nu a reuşit să-l depună din cauza dezorganizării din instituţie. Compania a mai contestat, printre altele, şi oferta companiei George Butunoiu Group, care a solicitat un tarif de numai 1 leu pentru serviciile de consultanţă pe care le-ar oferi în cazul în care ar câştiga licitaţia.
La finele săptămânii trecute compania câştigătoare a licitaţiei a fost desemnată Pedersen & Partners, o firmă de executive search cu afaceri de peste 800.000 de euro anul trecut. Pentru realizarea acestui proiect, compania a încheiat un parteneriat cu firma de consultanţă în management Roland Berger şi cu casa de avocatură NNDKP (Nestor).
Într-un răspuns la o solicitare ZF, reprezentanţii Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), au spus că au obligaţia, potrivit legii, de a soluţiona contestaţia în termen de 20 de zile de la data primirii dosarului achiziţiei publice de la autoritatea contractantă, adică de la Ministerul Economiei.
"Pr