Dacă în nord-vestul continentului se menţine extinsă depresiunea islandeză, iar în nord-est este un nucleu depresionar desprins din aceasta, formaţiunile barice care determină vremea instabilă, îndeosebi în Europa Centrală fac ca presiunea să fie ridicată, iar vremea, predominant frumoasă.
În zona geografică a ţării noastre, presiunea, în creştere uşoară, distribuită foarte uniform, şi circulaţia slabă vor determina vremea în general frumoasă, dar secetoasă. Cerul, variabil, va fi ceva mai noros ziua în centrul şi în estul ţării, iar la noapte, în sud-est şi în sud.
Trecător va ploua slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 grade în nordul Moldovei şi în depresiuni şi 30 de grade în Lunca Dunării.
Duminică
Zi de toamnă, frumoasă şi secetoasă. Modificări importante în distribuţia centrilor barici pe continent nu se vor produce. Numai că, în centru, presiunea în creştere va despărţi şi mai mult depresiunea islandeză din Europa Atlantică, foarte puternică în zona Arhipelagului Britanic, de zona depresionară din nord-est.
La noi, presiunea va continua să crească uşor, în vestul Ucrainei înregistrându-se presiunea cea mai ridicată de pe continent, iar circulaţia se va menţine slabă, situaţie în care şi vremea va fi predominant frumoasă, dar şi secetoasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin, însă dimineaţa, izolat, se va produce ceaţă în depresiuni şi pe văi. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 şi 27 de grade.