In primele sase luni de la lansarea programului prin care statul oferea 10.000 de euro antreprenorilor sub 35 de ani pentru a-si deschide afaceri, au fost infiintate 4.510 de companii, dintre care un sfert (1.115) au fost deja inchise, conform datelor furnizate de Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania.
Majoritatea companiilor (3.371) au fost lansate pana la finalul lunii aprilie, in urmatoarele trei luni fiind infiintate doar 1.139 de companii.
Astfel, la finalul lui iulie cele mai multe firme deschise erau cele pentru intretinerea si repararea autovehiculelor, acestea reprezentand aproximativ 6% (198) din numarul total de companii lansate.
Pe locurile urmatoare se aflau societatile pentru fabricarea painii, a prajiturilor si a produselor proaspete de patiserie (132), cele pentru constructia cladirilor rezidentiale si nerezidentiale (131), restaurantele (98) si transporturile rutiere de marfuri (84).
Pe ultimele locuri s-au clasat societatile cu activitati de asistenta sociala, cele cu activitati ale cluburilor sportive, balciurile si parcurile de distractii, companiile care repara aparatele electronice de uz casnic sau repara mobila si furnituri casnice.
Pe de alta parte, Municipiul Bucuresti este locul in care au fost infiintate cele mai multe companii (524), acesta fiind urmat de judetele Cluj, Brasov, Dolj, Timis si Bihor. Cele mai putine companii au foat lansate in Calarasi (40), Tulcea, Vaslui, Mehedinti si Giurgiu.
In primul semestru de la infiintare, firmele SRL-D au creat premisele constituirii de locuri de munca pentru minim 9.020 de persoane.
„Ar trebui mai multa implicare in monitorizare, cresterea intensitatii cu 75 % a promovarii OUG 6/2011 si cresterea bugetului alocat programului. Acestea vor avea practic urmatoarele efecte: cheltuirea rationala a banilor publici, un numar crescut de firme