„Satul Pâinii" se mută pentru trei zile, începând de astăzi, în Parcul Naţional. Bucureştenii găsesc la târg meşteri care vor face pâine tradiţională pe vatră sau la ţest, plăcinte, papanaşi, cozonaci, turte, bulz şi multe altele.
Pe parcursul celor trei zile, bucureştenii vor retrăi atmosfera de toamnă bogată a unui sat şi a unui târg tradiţional românesc: gospodari din toate zonele ţării, straie specifice, ateliere şi expoziţii de meşteşuguri, mici gospodării săteşti, prezentarea reţetelor vechi de sute de ani, obiceiuri (pomul ritual cu pâine de naştere, de moarte, chemarea ploii, a prosperităţii, cultul grâului), cultura tradiţională ( cântec, dans, snoave).
Potrivit organizatorilor, vânzătorii vor oferi celor dornici să guste produse autentice, cele mai multe dintre ele fiind create ,,la vedere".
La eveniment vor fi prezente marile unităţi de panificaţie, firme particulare, dar şi numeroşi producători de vin şi ţuică și alimente eco.