Toamna este timpul pentru a scăpa de blestemul soarelui: petele brune. Ca soluţie, îţi vin în ajutor numeroase tratamente de depigmentare, pe care le găseşti în farmacii. Prezente sub formă de exfoliante concentrate, geluri, seruri sau creme, produsele de depigmentare ajută tenul să-şi regăsească aspectul luminos.
Chiar dacă produsele care ajută la ştergerea petelor brune se găsesc din abundenţă în farmacii, trebuie să apelezi la sfatul unui specialist înainte de folosire.
„Este necesară consultaţia dermatologului în vederea stabilirii tipului de hiperpigmentare, a cauzelor întinderii şi a profunzimii dispunerii pigmentului melanic şi identificarea factorilor favorizanţi", ne sfătuieşte doctorul dermatolog Viorica Stanciu.
„Ştergerea" petelor debutează cu un peeling. „Peelingul cutanat este necesar întrucât accelerează şi optimizează pătrunderea ingredienţilor activi depigmentanţi la nivel celular. Se aplică de trei ori pe săptămână, de obicei seara", recomandă doctorul Stanciu.
Ce să nu foloseşti
A doua etapă a tratamentului de „albire" o reprezintă cremele de depigmentare. Prima generaţie de depigmentanţi conţinea hidrochinonă, care, din pricina efectelor secundare, a fost trecută pe lista neagră.
Produsele de „albire" moderne au la bază substanţe care blochează în perfectă siguranţă mecanismele pielii responsabile pentru hiperpigmentare. Printre ingredientele eficiente se numără rucinolul, vitamina C şi acidul salicilic.
Ultima etapă, la fel de importantă, o reprezintă folosirea unei creme cu filtru UV, dacă nu pe tot parcursul anului, cel puţin în sezonul cald şi, mai ales, în timpul şi după efectuarea tratamentului de depigmentare. Astfel, tenul este protejat împotriva apariţiei altor pete. Click pe foto pentru a vedea recomandările specialiştilor