Baza de la Deveselu rămâne în proprietatea şi sub jurisdicţia României
Numărul membrilor forţei Statelor Unite şi ai componentei civile nu va depăşi 500
Acordul dintre România şi SUA privind amplasarea elementelor scutului antirachetă la Deveselu este încheiat pe perioadă nedeterminată
Acordul încheiat de România şi SUA privind amplasarea elementelor scutului antirachetă la Deveselu, dat publicităţii în urma unei înţelegeri la care s-a ajuns cu SUA, prevede că Statele Unite vor utiliza "în măsura posibilului", cetăţeni şi firme româneşti pentru contracte la Deveselu, Baza rămânând în proprietatea şi sub jurisdicţia României. Totodată, documentul prevede că operaţiunile din bază se vor desfăşura numai cu luarea corespunzătoare în considerare a sănătăţii şi a siguranţei publice, se arată în articolul IV al Acordului privind scutul.
Acordul dintre România şi SUA privind amplasarea elementelor scutului antirachetă la Deveselu este încheiat pe perioadă nedeterminată, însă poate fi denunţat în orice moment de către oricare dintre părţi, prin notificare scrisă, dar care îşi va produce efectele în termen de doi ani. Acordul poate fi amendat prin acordul scris al părţilor, care-şi va produce efectele în termen de 2 ani de la data comunicării notificării.
Potrivit acordului, citat de Mediafax, forţele americane de la Deveselu vor putea "să întreprindă măsuri de construcţie şi să facă modificări majore şi îmbunătăţiri şi să menţină, să întreţină şi să opereze instalaţii şi elemente de infrastructură pentru apărarea împotriva rachetelor balistice în Bază".
În cursul unor astfel de activităţi, Statele Unite pot să utilizeze, modifice sau să demoleze instalaţii şi elemente existente de infrastructură în Facilitate; să înlăture vegetaţia existentă şi să excaveze solul în Facilitate cu luarea în considerare corespunzătoare a legislaţiei român