Chiar dacă a absolvit dreptul, are un master în domeniu şi conduce de câţiva ani serviciul administrativ din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu, marea pasiune a lui Florin Trăsnea rămâne muzica.Subjugat de notele muzicale încă de pe vremea în care era doar un puşti, Florin s-a perfecţionat învăţând de la cei mai buni profesori giurgiuveni de la Şcoala de Muzică şi Şcoala Populară de Artă.
Vrea să dezvăluie tinerilor „secretele toboşarului”
Deşi stăpâneşte mai multe instrumente, cel mai aproape de suflet îi este setul de tobe. „Am început să cânt la 8 ani, mai întâi la muzicuţă apoi la acordeon. Eram autodidact. Mă jucam mai puţin pentru că îmi plăcea să repet. Am fost susţinut tot timpul de părinţi şi le sunt recunoscător pentru acest lucru. La Şcoala de Muzică am cântat la oboi, iar la Şcoala Populară de Artă am descoperit tobele şi n-am mai vrut altceva” afirmă Florin.
„Voi cânta până când îmi vor cădea beţele din mână” este promisiunea artistului care visează să găsească un spaţiu în care să predea copiilor lecţii de tobe. „Îmi doresc şi vreau să înfiinţez o clasă de percuţie, să îi învăţ pe copii să bată la tobe. Spre surprinderea mea cererile sunt foarte multe însă deocamdată nu am găsit un spaţiu pentru aşa ceva”.
Şi-a câştigat existenţa din muzică
A fost unul dintre primii şi puţinii artişti liber-profesionişti giurgiuveni, timp de trei decenii câştigându-şi existenţa exclusiv din muzică. „În anul 1981 am susţinut un examen pentru obţinerea atestatului de artist liber-profesionist. Este vorba de atestatul unu solist, cel mai important grad din domeniu, activând neîntrerupt până în 2001” afirmă Florin Trăsnea.
De la începutul anilor ’80 şi până în 2004, artistul a fost implicat în mai multe proiecte, făcând parte, printre altele, din orchestra teatrului de revistă „Ion Vasilescu”