Un colţ de rai se dezvoltă din pasiune pentru turism. Afacerea cu pensiuni turistice înfloreşte pe malu Dunării, în interiorul şi în jurul Orşovei.
Diversitatea obiectivelor turistice, peisajele mirifice fac din Orşova locul ideal pentru relaxare. Frumuseţile locului, amploarea biodiversităţii şi amabilitatea gazdelor, recomandă zona pentru petrecerea unui concediu de neuitat.
Acest lucru au gândit şi patronii pensiunilor vor să reducă oraşului titlu de perlă a turismului dunărean. Aşa că investiţiile în aceste pensiuni s-au făcut din buzunarul propriu.
“Nu putem accesa fonduri europene, pentru că Orşova nu se află într-o zonă rurală şi investim din fonduri proprii. Puţin câte puţin”, ne-a declarat Cristian Paloş, proprietarul unei astfel de locaţii.
”Am înfiinţat pensiunea în 2008 din fonduri proprii, iar investiţia am recuperat-o în mare parte. Pot să vă spun că anul 2011 a fost mai slăbuţ ca 2010. Investiţia, într-o afacere de acest gen, este permanentă. Sperăm ca la anul să atragem mai mulţi turişti”, ne-a spus Sorin Manea, un alt patron de pensiune turistică.
Scutiţi de impozite
Primăria contribuie şi ea la dezvoltarea turismului. “Numărul pensiunilor este în creştere. Au mai apărut trei pensiuni care funcţionează, iar o alta este în construcţie şi se va finaliza în 2012.
Noi facem infrastructura pentru dezvoltarea turismului, am facut străzile şi parcările. O să le acordăm facilităţi la impozitul pe 2012 conform prevederilor noului cod fiscal”, ne-a spus Constantin Brăgaru, primarul Orşovei.
Oraşul are şase pensiuni amplasate în zone liniştite, ideale pentru recuperarea organismului dupămunca de zi cu zi.
Cât te costă o pensiune
O pensiune turistică, predată la cheie, îl poate costa pe proprietar 60.000 de euro.Preţul creşte în funcţie de dorinţele acestuia. Investiţia se recupe