La Dunedin (Noua Zeelandă), Anglia a câștigat cu 67-3 meciul cu România, contând pentru Cupa Mondială la rugby. Vicecampionii mondiali au dominat întâlnirea, profitând de erorile din apărarea noastră și marcând zece eseuri. ”Stejarii” au avut posibilitatea de a înscrie eseu, însă precipitarea și lipsa de experiență a unor jucători tineri a costat scump.
În prima repriză, englezii au marcat prin Cueto 3 eseuri (min. 15, 21, 26), Ashton 2 eseuri (min. 32 și 34) și Wilkinson 3 transformări (min. 21, 32, 34) și 1 penalitate (min. 2). Ei au profitat, în primul rând de repunerile nesigure din margine, precum și de lipsa de suport în momentele în care am avut balonul.
România a reacționat pe finalul reprizei, când Dumbravă a evitat situația de a nu înscrie niciun punct – s-a întâmplat Namibiei, cu Africa de Sud (0-87) – și a concretizat o penalitate (min. 37), Ăn ultimul minut, ”stejarii” s-au aflat la 5 metri de terenul de țintă englez. Ei au preferat să dea la bețe la un ofsaid al adversarilor, însă Dumbravă a trimis balonul în stâlpul din dreapta al buturilor Angliei. Repriza s-a încheiat cu Anglia în avantaj, 34-3.
Mă așteptam ca echipa României să folosească mai mult jocul tactic cu piciorul - în primul rând, lumânări -, joc folosit atunci când o echipă nu poate bate linia avantajului (când nu poți depăși prima perdea defensivă adversă prin jocul la mână sau moluri). ”Stejarii” au încercat să avanseze, fapt curajos altfel și răsplătit cu aplauze de public, însă fără rezultat... Anglia s-a apărat foarte bine, s-a grupat și repliat de fiecare dată când jucătorii noștri au încercat să iasă la atac.
Oricum, în ciuda diferenței mari de scor, acest meci nu seamănă deloc cu cel din 2001, când Anglia a surclasat (134-0) România, pe Twickenham. După pauză, ”trandafirii” au mai înscris două încercări prin Youngs (min. 41) și Foden (min. 49), ducând