Mama cu doi copii la doar 14 ani. Incursiune in lumea pe care nu o vedeti la televizor. Groapa. Impropriu numita asa, e de fapt un munte de mizerie. Sute de ciori stau cu ghearele infipte in starvuri si-n resturi de mancare. Pe coama dealului dinspre raul Moldova, o caruta cu doi cai negri ca taciunele. Langa, forfota mare: doi barbati trecuti de 40 de ani, cu mustati pe oala, nerasi de cateva zile, desprinsi parca din filmele lui Kusturica, se opintesc sa ridice in caruta un sac cu fier vechi. Un altul, mai tinerel, tine haturile. Alaturi, o copila cu parul saten, mainile murdare pana la cot, imbracata cu o bluzita mov si pantaloni trei sferturi. In picioare nu poarta nimic, iar colbul i s-a lipit parca de piele. E Madalina Sapovan, o fata de 14 ani, care vine zilnic la groapa de gunoi a orasului Roman ca la serviciu, relateaza EVZ.
Timbrele, in epoca postei electronice. Clasica marca postala continua sa fie tranzactionata la licitatii pompoase, pe sume ce ajung la sute de mii de euro. Exista oameni care-si dedica intreaga viata colectionarii de timbre. Pentru acestia, bucuria se ascunde in cataloage, sub lentila lupei. Una dintre povesti suna cam asa. Costica Ionescu, preot la Protoieria Vaslui si infocat colectionar de timbre in timpul liber, dadea o fuga pana la oficiul postal al localitatii moldovene. Fusese anuntat ca sosisera noile timbre emise de Posta Romana, lansate cu ocazia recensamantului din 1956. Domnul Ionescu a analizat tacticos coala ce-i fusese pusa in fata de catre o angajata. Desenul imprimat pe timbru era prost plasat, sub rama de incadrare, scrie Adevarul.
Miliardarii eleni isi salveaza pielea. Bogatasii greci fac tot posibilul pentru a evita impozitarea: numai 324 de rezidenti din cel mai luxos cartier al Atenei, Kifissia, au admis in declaratia de impozit ca pe proprietatea lor se afla o piscina. O verificare a Fiscului a a