Evadările în natură – chiar dacă este vorba despre spaţiul urban – pot face minuni pentru categoriile defavorizate de bucureşteni. Aşa cred mai multe asociaţii care organizează concerte, jocuri şi plimbări cu bicicleta prin cartierele mărginaşe ale Capitalei, care fac frecvent invitaţii la socializare în aer liber.
Cartierele Ferentari şi Pantelimon au avut parte în ultimul timp de numeroase acţiuni menite să-i apropie pe locuitorii acestor zone din Bucureşti de o contemporaneitate care le este mai puţin familiară. Fie că a fost vorba despre concertul pe care copiii din Ferentari l-au susţinut alături de celebrul artist Damian Drăghici sau despre o plimbare cu bicicleta pe străzile cartierului Pantelimon, care s-a terminat în Parcul Morarilor, printre cărţi, hamace şi tobe, aceste acţiuni au fost bine primite de toţi participanţii, însemnând un pas în plus către o mai bună comunicare între mai multe categorii sociale care de obicei nu se întâlnesc în acelaşi mediu.
Sâmbătă, 17 septembrie, copiii de la Clubul de Educaţie Alternativă (Şcoala nr. 136) din ghetoul Ferentari au urcat pe scenă alături de Damian Drăghici, în cadrul spectacolului „Suflet multicultural în sectorul 3”. Au mai cântat Puya, Delia Matache, Mandinga, Claudia Pavel, Sensor, trupa Romano Butiq şi orchestra Damian & Brothers. Scopul acestui eveniment a fost acela de a promova în rândul tinerilor prezenţi ideea de prietenie, toleranţă, egalitate de şanse şi acces liber la cultură.
Începând cu luna septembrie, Damian Drăghici oferă celor 120 de copii înscrişi şansa de a lua lecţii de muzică în cadrul mai multor ateliere cu scop educativ.
În aceeaşi zi, periferia şi centrul şi-au dat încă o dată întâlnire, în cadrul seriei de evenimente „Mă numesc Cartier”, cu o lungă plimbare pe bicicletă prin Pantelimon, la care au fost invitaţi toţi cei care vor să afle mai multe despre acea