La 10 ani după acel 0-134 de la Londra, naționala de rugby înfruntă din nou Anglia, de data aceasta la Cupa Mondială. Debutant atunci, căpitan acum, Cristi Petre spune că datele problemei sunt cu totul altele Liderul de selecții al „stejarilor" (84) crede că echipa României este mult mai bine pregătită și că există o solidaritate între jucători și conducători.
Mâine dimineaţă, de la ora 9.00, „stejarii" dispută cel mai dur meci de la această ediție a Cupei Mondiale. Adversari le vor fi englezii, singurii rugbyști din emisfera de Nord care au cucerit titlul suprem - au făcut-o în 2003, iar acum patru ani au obținut medaliile de argint, la fel ca în 1991.
Obiectivul naționalei pregătite de Romeo Gontineac și Steve McDowall este de a reduce la minimum „stricăciunile". Altfel spus, să limiteze proporțiile înfrângerii - oricât am dori-o, victoria ține, totuși, de domeniul fantasticului, Anglia fiind cu un nivel mai sus decât România la această oră. Cu gândul la meciul cu Georgia, de peste doar patru zile, cel pe care ne-am propus să-l și câștigăm, antrenorii au păstrat în rezervă mai mulți jucători, operând 11 schimbări în echipa de start. În primul rând, Cristian Petre a fost "uns" căpitan. Pe de o parte, fiindcă Marius Tincu trebuia odihnit după ce a condus trupele, cu bravură, contra Scoției (24-34) și Argentinei (8-43). Pe de altă parte, pentru că liderul de selecții al "stejarilor" dintotdeauna (84) are o poliță de plătit.
Debutant în 2001, la acel 0-134 de pe „Twickenham", Petre se reîntâlnește cu formația care i-a sădit tristețe în suflet. "Atunci am fost dezamăgit că primul meu meci la națională s-a încheiat cu un asemenea rezultat. Mi-aș fi dorit să câștigăm sau măcar să facem o partidă bună. Nu s-a întâmplat așa! Apărarea noastră a fost slabă, iar jucătorii au lăsat capul jos. La acea vreme, Federația era în plină schimbare, iar unii rugbyști nu e