Conduce Oficiul Judeţean de Mediere, care le oferă consultanţă botoşănenilor pentru stingerea litigiilor pe cale amiabilă.
Corina Andrei cunoaşte bine sistemul judiciar din România şi problemele cu care acesta se confruntă. Tânăra este membru al Baroului Bucureşti şi a pledat în cauze care vizează atât Dreptul Civil, cât şi Dreptul Comercial.
Nu de puţine ori a întâlnit oameni care şi-ar fi putut soluţiona litigiile în mod amiabil. „Erau cazuri care puteau fi rezolvate mult mai uşor fără să se piardă bani, timp şi sănătate. Mulţi dintre ei nu ştiu că există şi alte variante de rezolvare a conflictelor“, povesteşte Corina Andrei.
Mediator cu acte în regulă
Tocmai de aceea, tânăra a decis să afle mai multe despre mediere, un domeniu nou în România, şi a decis să urmeze cursurile de formare organizate de Asociaţia de Dialog şi Soluţionare a Disputelor Iaşi.
„Am înţeles că medierea este un domeniu al viitorului şi am decis să fac această instituţie a împăcării să funcţioneze şi la Botoşani“, explică avocata. În anul 2009, Corina Andrei a devenit mediator autorizat, iar din primăvara acestui an şi-a început activitatea. Ea conduce Oficiul Judeţean de Mediere Botoşani, înfiinţat cu avizul Ministerului Justiţiei şi Secretariatului General al Guvernului.
Concret, Corina Andrei promovează la Botoşani medierea, ca alternativă de soluţionare a litigiilor. „Justiţiabilii vor fi informaţi gratuit, prin Oficiul Judeţean de Mediere, asupra posibilităţii soluţionării propriilor litigii pe cale amiabilă. Trebuie doar să vină la noi şi să ceară sprijin. Oferim consultanţă atât persoanelor fizice, cât şi juridice, indiferent de natura litigiului şi stadiul în care se află“, explică mediatorul.
Costuri mult mai mici
Oficiul Judeţean de Mediere a început deja să facă demersuri în vederea încheierii unor protoc