Strugurii sunt cele mai dulci şi mai gustoase fructe ale toamnei, aşa că trebuie să-i incluzi în preparatele tale. Îi poţi consuma alături de friptură, cu brânzeturi, la aperitiv, dar şi în tot felul de deserturi. Ca să te inspiri îţi oferim câteva idei. Strugurii sunt cele mai dulci şi mai gustoase fructe ale toamnei, aşa că trebuie să-i incluzi în preparatele tale. Îi poţi consuma alături de friptură, cu brânzeturi, la aperitiv, dar şi în tot felul de deserturi. Ca să te inspiri îţi oferim câteva idei.
Ingrediente: 100 g caşcaval, 100 g parmezan, 100 g mozzarella, 100 g caşcaval afumat, 100 g brânză cu mucegai alb, 250 g struguri albi, 250 g struguri roşii.
Mod de preparare: se taie brânzeturile în bucăţele şi se aşază pe un platou. Strugurii se spală, se aleg boabele tari şi se pun, amestecate (albe şi roşii), printre bucăţelele de brânză. Pentru un aspect special, puteţi înfinge într-o scobitoare câte un cubuleţ de brânză şi un bob de strugure. Se poate servi cu un pahar de vin roşu.
Ingrediente: două ouă, o cană de zahăr, o ceşcuţă de ulei, o ceşcuţă de apă, 150 g făină, un plic de praf de copt, 400 g struguri de masă albi, un plic de zahăr vanilat, o lingură de ulei, o lingură de zahăr pudră.
Mod de preparare: se amestecă toate ingredientele, până se transformă într-un aluat moale, bine omogenizat. Se unge o tavă cu ulei şi se tapetează cu o lingură de făină, apoi se toarnă în ea aluatul obţinut. Strugurii spălaţi se aşază bob cu bob peste aluat, astfel încât să rămână mici spaţii între ele. Prăjitura se introduce în cuptorul încălzit, circa 20-30 de minute. După ce este gata se lasă să se răcească, se pudrează cu zahăr şi se porţionează.
Ingrediente: un pui întreg, o lingură de delikat, două cubuleţe de unt, un strugure mare, roşu, o portocală, câteva frunze de salată.
Mod de preparare: se curăţă puiul şi se spală foarte bine, apo