Casa de modă germană Hugo Boss şi-a cerut scuze public pentru că a folosit într-una din fabricile firmei prizonieri polonezi sau francezi drept forţă de muncă pentru a croi uniforme pentru membrii Partidului Naţional Socialist din Germania în timpul regimului nazist al lui Hitler. Mulţumită acestor contracte cu naziştii, casa de modă s-ar fi salvat de la faliment, scrie Fashion Telegraph.
Imediat după ce războiul s-a terminat, reprezentanţii companiei au încercat să scuze contractul cu regimul lui Hitler explicând că acesta a fost o soluţie de salvare de la faliment şi nu a avut legătură cu o eventuală simpatie faţă de ideologia naţional-socialistă. Roman Koester, istoric, contestă însă în cartea sa - "Hugo Boss, 1924 - 1945", cu exemple concrete, argumentul oficial prezentat de companie.
Roman Koster susţine că patronul fabricii din sudul Germaniei a folosit mână de lucru adusă cu forţa pentru a fabrica uniforme şi cămăşi pentru nazişti. Având în vedere deficitul de forţă de muncă din perioada războiului, fabrica s-a folosit de 140 de persoane, majoritatea femei, care au prestat muncă forţată. Pentru Boss, supranumit şi "croitorul lui Hitler", au mai prestat servicii de croitorie alte 40 de persoane, din rândul prizonierilor de război francezi.
Pe site-ul casei de modă a apărut un mesaj în care se exprimă "profundul regret al companiei faţă de cei care au îndurat condiţii grele de muncă la fabricile conduse de Hugo Ferdinand Boss sub regimul naţional-socialist al lui Hitler".
Casa de modă germană Hugo Boss şi-a cerut scuze public pentru că a folosit într-una din fabricile firmei prizonieri polonezi sau francezi drept forţă de muncă pentru a croi uniforme pentru membrii Partidului Naţional Socialist din Germania în timpul regimului nazist al lui Hitler. Mulţumită acestor contracte cu naziştii, casa de modă s-ar fi salvat de la faliment, scrie