Puţinele parcuri în care micuţii se mai pot distra sunt ale unor particulari şi, bineînţeles, sunt cu plată.Puţinele spaţii publice care se mai ţin pe picioare sunt vandalizate, iar administraţia locală refuză să mai investească în ele.
Anul 2004 a fost unul în care administraţia, condusă de răposatul Anton Lungu, a investit masiv în parcuri şi locuri de joacă pentru copii. Circa 100.000 de euro a investit, atunci, Primăria în amenajarea a aproximativ 20 de părculeţe între blocuri.
Proiectul a fost continuat de următorul primar al municpiului, Constantin Cibu, care până prin 2008 a mai investit tot cam vreo sută de mii de euro în locuri de joacă pentru copii. Acum, singurele parcuri cu adevărat intacte sunt acelea din Monument şi din Grădina Mare.
Ba chiar, în anii 2008, era o modă printre politicienii locali să amenajeze cu fonduri proprii parcuri pentru copii. Aşa a făcut şi Diana Tuşa, care a investit într-un loc de joacă pentru micuţi în cartierul Radu Negru, din colegiul său.
După pază, potopul
Vreo câteva luni, administraţia a asigurat paza acestor locuri cu poliţişti locali şi toată lumea părea să fie mulţumită. Numai că poliţiştii trebuiau şi ei plătiţi, iar atunci când aceştia s-au retras din posturi, în 2009-2010, au venit hoţii şi vandalii.
Aşa se face că, în timp record, de nici o lună, toate parcurile din cartiere au fost distruse. Părculeţul din Bulevardul Dorbanţilor, de vizavi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, a fost transformat rapid de hoţi, în maidan şi ulterior a ajuns parcare auto.
„Cât a fost pază, copiii de la blocurile din zonă se jucau aici, se respecta programul de odihnă, nu au fost probleme. După ce a fost luată paza au început să vină seara tot felul de puşti şi puştoiace foarte obraznici care au rupt balansoarele şi leagănele. Într-o singură noapte a dispărut gardul de sârmă, iar într-o lun