Sucurile de fructe care se comercializeaza in prezent au ajuns sa contina atat de mult zahar incat nu numai ca nu sunt sanatoase, insa cresc chiar si riscul aparitiei catorva tipuri de cancer, avertizeaza oamenii de stiinta australieni.
In momentul in care sunt procesate si imbuteliate, sucurile si-au pierdut deja mare parte din ingredientele din fructe, ce protejeaza de tumori, se mentioneaza intr-un raport publicat de Journal of the American Dietetic Association, citat de Daily Mail.
Dupa ce au examinat tipul de alimentatie a 2.200 de adulti, timp de 2 ani, oamenii de stiinta australieni au observat ca, daca consumul de mere, conopida, brocoli sau varza de Bruxelles previne aparitia cancerului, nu la fel se intampla si in cazul sucurilor din fructe. Mai mult, s-a aratat ca cei care consumau mai mult de trei pahare de suc de fructe pe zi erau mai predispusi la cancerul rectal.
De vina ar putea fi, in viziunea lor, continutul mare de zahar, ce duce la aparitia tumorilor. In plus, analizele au aratat ca sucurile consumate nu mai contineau nici fibre, Vitamina C si antioxidanti, despre care se stie ca protejeaza organismul de acest tip de cancer.
Sucurile de fructe care se comercializeaza in prezent au ajuns sa contina atat de mult zahar incat nu numai ca nu sunt sanatoase, insa cresc chiar si riscul aparitiei catorva tipuri de cancer, avertizeaza oamenii de stiinta australieni.
In momentul in care sunt procesate si imbuteliate, sucurile si-au pierdut deja mare parte din ingredientele din fructe, ce protejeaza de tumori, se mentioneaza intr-un raport publicat de Journal of the American Dietetic Association, citat de Daily Mail.
Dupa ce au examinat tipul de alimentatie a 2.200 de adulti, timp de 2 ani, oamenii de stiinta australieni au observat ca, daca consumul de mere, conopida, brocoli sau