Masa era plină cu tot ce comandase. Patru porţii de scoici, un cheeseburger dublu, o jumătate de duzină de costiţe prăjite, două sucuri de căpşuni, o jumătate de plăcintă cu dovleac şi frişcă, precum şi o porţie mare de spaghete cu carne. Clientul era, totuşi, nemulţumit. Ceruse altfel de spaghete decât acelea obişnuite pe care le primise. Favoritele sale erau dintr-un soi mai mărunt, amestecate cu ceva brânză. Omul era, aşadar, scandalizat. "Vreau ca toată presa să afle ce mi-au făcut!".
Scena ar fi fost doar ridicolă dacă s-ar fi petrecut într-un restaurant oarecare. Locul acţiunii însă era penitenciarul de maximă securitate din Oklahoma. Meniul este acela cerut de către Thomas Grasso, înainte să fie executat pentru un dublu asasinat.
Ne-am fi aşteptat ca prizonierilor care urmează să fie conduşi pe ultimul drum să le cam treacă pofta de mâncare. Dar o simplă privire aruncată pe lista ultimelor mese cerute de aceştia ne arată cât de puţin previzibilă este mintea omenească.
Stephen Anderson, un ucigaş plătit executat în 2002, a cerut două sand-vişuri cu branză, o livră de cottage-chese, o plăcintă cu piersici, o livră de îngheţată de ciocolată şi câteva ridichi. Un adevărat iubitor al gas-tronomiei. A fost arestat în casa victimei, în timp se uita la televizor şi mânca tăiţeii pe care îi pregătise în bucătărie.
Ronald O"Brien, care şi-a otrăvit fiul de opt ani pentru a încasa banii de asigurare, a cerut (printre altele) o friptură bine făcută, cartofi-pai cu ketchup şi salată de roşii cu ou. Dobbie Williams avea gusturi mai simple: a cerut douăsprezece batoane de ciocolată şi nişte îngheţată.
John Duty a cerut (tot printre altele) un hot-dog de jumătate de metru, cu ceapă şi cu muştar. John Wayne Gacy, unul dintre cei mai odioşi criminali în serie din America, s-a ghiftuit cu creveţi şi cu căpşuni. Allen Davis, care a omorât o femeie şi