Presupusele sucuri naturale din fructe, cumpărate din comerţ, conţin o concentraţie atât de mare de zahăr încât cresc şansele de dezvoltare a anumitor forme de cancer, în loc să le prevină, arată un studiu publicat în jurnalul Asociaţiei Americane pentru Produse Dietetice.
A bea un pahar de suc natural de dimineaţă este considerat a fi un obicei sănătos. Noile cercetări arată, însă, că produsul cumpărat din comerţ poate favoriza apariţia unor forme de cancer. Responsabil pentru acest pericol este conţinutul mare de zahăr din suc.
Cercetătorii susţin că băutura necarbogazoasă din fructe conţine atât de mult zahăr încât înlesneşte dezvoltarea anumitor tipuri de cancer, în loc să le prevină. În timpul procesării şi îmbutelierii produsului, multe ingrediente benefice din fruct sunt, de fapt, pierdute.
Cercetătorii care au elaborat studiul au analizat dietele a 2.200 de persoane adulte, ce au completat chestionare privind obiceiurile alimentare zilnice, pe parcursul a doi ani. În acest timp, oamenii de ştiinţă au monitorizat sănătatea subiecţilor pentru a vedea care dezvoltă diverse afecţiuni, relatează "The Daily Mail".
Evaluarea datelor a aratat că o dietă cotidiană care conţine mere, varză, conopidă şi broccoli reduce şansele de apariţie a bolilor. Cu toate acestea, cei care au consumat zilnic sucuri de fructe au prezentat risc ridicat de îmbolnăvire. La persoanele care beau trei pahare de suc pe zi s-a constatat o predispoziţie la cancer colorectal.
Cercetătorii susţin că zahărul, în concentraţie mare, este cel care poate declanşa dezvoltarea unor tumori maligne.
Totodată, oamenii de ştiinţă dezvăluie că multe elemente care protejează împotriva cancerului colorectal, precum fibrele, vitamina C şi alţi antioxidanţi, se pierd până la îmbutelierea sucului.
Problema conţinutului mare de zahar din sucurile naturale a fost ridicată ş