Acţiunea de strângere de semnături pentru organizarea unui referendum de demitere a primarului Constanţei, Radu Mazăre, demarată în urmă cu zece zile de PDL Constanţa, trebuie să se sfârşească la finele lunii octombrie.
Asta, pentru ca democrat-liberalii să poată demara procedurile de organizarea a referendumului care, legal, poate avea loc cu cel puţin şase luni înaintea noilor alegeri.
În principal, sarcina de strângere de semnături le revine şefilor de organizaţii de secţii de votare cărora în urmă cu aproape două săptămâni le-au fost împărţite listele pe care trebuie să le completeze, însă nici celelalte organizaţii din interiorul partidului nu trebuie să stea cu mâinile în sân. Toate structurile partidului sunt puse astfel în mişcare. Însă democrat-liberalii pregătesc şi o altă modalitate de a strânge mai multe semnături, o acţiune în care se vor mobiliza multe forţe, totul în scopul de a strânge aceste semnături. Deocamdată, pedeliştii nu spun nimic despre cum vor ei să adune semnături, cert este că această colectare va implica un dialog face-to-face cu repondenţii. Menţionăm că cei 191 de preşedinţi de secţii de votare din oraş trebuie să adune fiecare câte 200 de semnături, ceea ce înseamnă 38.200 de semnături, adică mai mult de jumătate din necesarul de 70.000 de care pedeliştii au nevoie pentru a încerca să-l schimbe pe Mazăre înainte de termenul alegerilor locale din 2012. Acţiunea de strângere de semnături pentru organizarea unui referendum de demitere a primarului Constanţei, Radu Mazăre, demarată în urmă cu zece zile de PDL Constanţa, trebuie să se sfârşească la finele lunii octombrie.
Asta, pentru ca democrat-liberalii să poată demara procedurile de organizarea a referendumului care, legal, poate avea loc cu cel puţin şase luni înaintea noilor alegeri.
În principal, sarcina de strângere de semnături le revine şefilor