Pentru prima dată în ultimii ani, Delta Dunării este luată cu asalt de turişti şi în luna septembrie. Vremea foarte caldă din aceste zile i-a determinat pe mulţi turişti să-şi petreacă, în septembrie, vacanţa la gurile Dunării.
Daniel Iluşcă, preşedintele Asociaţiei Patronatului în Turism din Delta Dunării, spune că anul acesta a fost unul favorabil turismului din Deltă. "Vremea a fost foarte bună, nu au existat inundaţii, nici evenimente neprevăzute, cum s-au întâmplat în anii din urmă. Din acest motiv, bazele turistice din zonă au fost ocupate întregul sezon şi sunt solicitate şi în această lună. Pe lângă iubitorii de natură care petrec vacanţa în Deltă, toamna se practică aici şi un turism specializat care se amplifică, de asemenea, din această toamnă, în urma unor reglementări mai bune. Este vorba despre turismul practicat de pescarii sportivi, iar acest sezon se derulează pe parcursul lunilor de toamnă până vine îngheţul".
Noi reguli
Anul acesta pescuitul sportiv pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării se desfăşoară după noi reguli. În 19 iulie 2011 a apărut în Monitorul Oficial ordinul comun al Ministerelor Agriculturii şi Mediului, care aprobă regulamentul de practicare a pescuitului recreativ/sportiv în apele teritoriale ale României. O primă noutate este că permisul de pescuit pentru teritoriul Deltă nu se mai obţine, ca până acum, de la asociaţiile de pescari, ci de la Administraţia Rezervaţeiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD). În articolul 2 din respectivul ordin se prevede că „practicarea pescuitului recreativ/sportiv în perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării se face în baza permisului de pescuit recreativ/sportiv emis şi eliberat de către ARBDD". Respectivele permise eliberate anual de ARBDD sunt nominale şi netransmisibile şi au regim special.
Poate obţine permis de pescuit recreativ/sportiv oricare persoană