Licitaţia este organizată de Casa de licitaţii Artmark şi are loc în sala mare a Operei Naţionale. Piesele de rezistenţă sunt ordinul Carol I, în grad de Colan - cea mai înaltă decoraţie acordată în perioada regalităţii, fiind evaluat între 35.000 şi 50.000 de euro, portretul Regelui Carol I cu preţul de pornire 40.000 de euro, calenarul pictat de regina Elisabeta şi ceasul de aur purtat de Regele Carol al II - lea.
UPDATE. Cel mai mare preţ oferit la licitaţia bunurilor familiei regale a fost pentru calendarul pictat de regina Elisabeta a României în 1897. Calendarul a fost cumpărat cu 46.000 de euro de un participant la licitaţie ce se afla în sală. Preţul oferit a fost dublu faţă de preţul de pornire estimat. "Categoric acesta este obiectul de artă care a obţinut preţul cel mai spectaculos. A fost estimat la preţul de pornire între 16.000 şi 22.000 de euro şi a fost vândut cu 46.000 de euro. Calendarul conţine şi notiţe personale ale reginei", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei de licitaţii Artmark care a organizat evenimentul, Valeriu Sângeorzan.
Calendarul pictat de regina Elisabeta
O altă piesă din colecţia de 192 de bunuri ce au aparţinut familiei regale ce a obţinut un preţ bun a fost sticla de vin de Segarcea din 1930. Aceasta a fost vândută cu 15.000 de euro deşi a fost estimată la preţul de pornire de 9.000 de euro.
FOTOGALERIE cu bunuri ale familiei regale ce au fost licitate!
Ordinul Carol I, în grad de colan, din aur şi argint a fost vândut cu 40.000 de euro având un preţ de pornire estimat la 35.000 de euro.
Licitaţia cu strigare "România regală" a început la ora 19.30. Sunt prezenţi Prinţul Paul şi Prinţesa Lia, Tora Vasilescu, Tudor Octavian, Mircea Albulescu şi Ileana Stana Ionescu. La deschiderea licitaţiei a fost prezent şi primarul general al Capitalei, Sorin O