Pentru că un loc în cămin rămâne cea mai ieftină posibilitate de cazare studenţească, administratorii spaţiilor de la Braşov sunt deja asaltaţi de cereri.
Studenţii care urmează cursurile unei facultăţi din Braşov se pot caza în cămine începând de mâine. Cazările se desfăşoară în perioada 29 septembrie - 3 octombrie, pe cele 4250 de locuri disponibile pentru studenţii Universităţii „Transilvania".Chiar dacă spaţiile de cazare sunt mai generoase la Braşov decât în restul ţării, numărul cererilor de anul acesta pentru un loc în cămin depăşeşte cu 500 numărul de locuri disponibile.
„Numărul de cereri este în fiecare an mai mare decât numărul de locuri, însă situaţia se mai lămureşte pe parcurs. De obicei, studenţii care nu obţin de la început loc în cămin, sunt cazaţi în următoarele săptămâni, când o parte dintre cei cărora le-au fost repartizate locuri se mai retrag. De aceea, nu anticipăm probleme majore în privinţa cazării în cămine, la Braşov", a explicat Constantin Duguleană, prorectorul Universităţii „Transilvania".
Repartizarea locurilor în cămine se face în funcţie de numărul de locuri de la fiecare facultate a universităţii. Taxa pe care trebuie să o achite lunar un student de pe locurile bugetate este de 120 de lei, iar cea pe care o va plăti un student de pe locurile cu taxă este de 185 de lei. Tarifele au fost majorate cu 10 lei faţă de anul trecut, însă studenţii spun că preţurile sunt convenabile în raport cu condiţiile oferite.
Singurii care nu stau „la coadă" pentru un loc în cămin sunt studenţii admişi pe locurile speciale pentru rromi sau cetăţeni moldoveni, care beneficiază automat şi de cazare în căminele universităţii.
Chiria, alternativă scumpă
Studenţii de la Braşov care nu prind cazare la universitate, nu au altă soluţie decât chiria sau gazda. Pentru că este vorba despre o zonă turistică importantă, preţurile a