Majoretele trupei Madness UMF au adus Clujul pe primul loc în Europa la competiţia desfăşurată la Zagreb, în Croaţia. Este al treilea an consecutiv când clujencele îşi demonstrează supremaţia la categoria pomponi. În prezent, clubul are în componenţă peste 200 de majorete.
Majoretele din toată lumea dansează în două stiluri: european şi american. Cel din urmă este numit şi „Cheerleaders“ şi este cel mai popular datorită mediatizării de care are parte. În România, însă, s-a adoptat stilul european, care este de fapt cel tradiţional. Coregrafiile sunt executate pe muzică de fanfară, live sau playback. Aceasta ar fi o scurtă descriere a activităţii majoretelor, dar munca lor este mult mai complicată decât pare la prima vedere.
Mihai Kiss, omul din spatele performanţelor
EMA (European Majorettes Association) este organizaţia care coordonează activitatea echipelor de majorete tradiţionale la nivel european. A fost înfiinţată în anul 1999 în Croaţia şi până în prezent, ţările afiliate la aceasta sunt: Bosnia-Herţegovina, Croaţia, Muntenegru, Cehia, Bulgaria, România, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Franţa, Anglia şi Italia. La Cluj, activitatea a început practic în 1996, când Mihai Kiss a răspuns afirmativ la ideea cuiva şi a decis să înfiinţeze o echipă de majorete. Sub numele iniţial de Class Promotion, a fost prima echipă de majorete din România care a participat, în anul 2002, la un Campionat European de Majorete.
În 2005 a trecut sub egida UMF Cluj-Napoca, primind numele de Madness UMF, nume sub care, în toamna aceluiaşi an, a câştigat pentru prima dată medalia de aur la Campionatul European de Majorete. „Pur şi simplu mi-a plăcut şi am decis să mă implic în fenomen. Au trecut atâţia ani şi am continuat să antrenez fetele. Nu facem preselecţie la început, primordială e dorinţa fetelor de a practica acest sport şi mai apoi alte calităţi. Î