18 medici tineri se vor putea angaja în urma concursului de rezidenţiat din această toamnă. Deşi perioada înscrierilor se va finaliza peste numai zece zile, mai exact pe 7 octombrie, până acum un singur candidat, interesat de specialitatea Anatomie Patologică, şi-a depus dosarul la Direcţia de Sănătate Publică.
Absolvenţii de medicină dornici să ocupe un post de rezident fie într-un spital din Vrancea, fie la Serviciul Judeţean de Ambulanţă sau chiar în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică au la dispoziţie 18 locuri vacante.
Cea mai bogată „ofertă" vine din partea Spitalului Judeţean „Sfântul Pantelimon", acolo unde pe lângă personal la specialităţile Neonatologie, Anatomie Patologică şi Urologie, este nevoie ca de aer de rezidenţi în medicina de urgenţă.
„Avem de nevoie de un medic specialist pe medicina de urgenţă şi de trei rezidenţi. Şi anul trecut s-au scos posturi la concurs, însă nu s-a prezentat nimeni. Probabil, sunt puţini cei care termină această specialitate, iar necesarul de medici de urgenţă la nivel naţional este mult mai mare", declară doctorul Dana Dincă, şeful Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean „Sfântul Pantelimon".
În prezent, UPU Focşani se confruntă cu un deficit de şase medici. Aşa se face că, potrivit indicatorilor de management pe 2010, un specialist de la această secţie a consultat în medie 6.000 de pacienţi.
Patru rezidenţi la Adjud
Şi Spitalul Municipal Adjud sunt scoase la concurs patru posturi de rezidenţi, cu ajutorul cărora să fie acoperite specialităţile Anestezie şi Terapie Intensivă, Cardiologie, Ortopedie şi Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie.
„Din cele 34 de posturi aprobate de Ministerul Sănătăţii, sunt ocupate doar 22, din care şapte de medici rezidenţi. Cu o lipsă acută de medici ne confruntăm la Secţiile de Boli Interne şi Terapie", declară Gheorghe Bercea