Acum un an, pe 27 septembrie 2011, Valentin Ionescu incepea oficial mandatul de director general al Bursei de Valori Bucuresti. Desi adoptase deja o pozitie oficiala la momentul interviului, entuziasmul ii domina discursul. Bilantul primului an nu contine doar realizari, ci si neimpliniri.
Lucrurile nu se opresc aici si, mai mult, continua la o cadenta mai mare pe un drum cu o singura destinatie: dezvoltarea pietei de capital romanesti.
In toamna anului trecut, decizia lui Valentin Ionescu de a se intoarce in Romania, dupa ce isi consolidase cariera in domeniul financiar pe pietele din regiune, a starnit curiozitatea. Misiunea sa era de a resuscita piata, asumandu-si acest task ca pe un proiect important si provocator.
“Nu va fi usor, bursa trece prin moment dificile. Dar este un proiect special si am decis sa imi folosesc cunostintele acumulate in acesti 15 ani pentru a imi aduce contributia. Puteam sa raman sa muncesc in continuare la Viena sau Praga, dar vad un potential foarte mare si vreau sa consolidez BVB. Cu sprijinul de care beneficiez, cu strategia la care imi voi aduce un plus valoare si cu o colaborare intensa cu toti participantii si institutiile, vom reusi sa iesim din acest moment”, declara Valentin Ionescu, intr-un interviu din septembrie 2010.
La momentul bilantului, Ionescu spune ca primul an a trecut foarte repede si, in ciuda conditiilor adverse din piata, Bursa inregistreaza rezultate bune.
La finalul celui mai greu an al pietei financiare, perspectivele pareau foarte bune pentru bursa locala: listari de companii de stat, imbunatatirea arhitecturii, oferte de vanzare si multe proiecte.
Unele s-au realizat, altele inca mai asteapta si multe se muta spre 2012. Realizarile primului an de mandat includ listarea Fondului Proprietatea si tranzactionarea fara probleme prin conturi globale, mutarea uno