Închiderea proiectului „Burse doctorale pentru Ingineria Mediului Construit”, unul dintre cele mai reușite proiecte educționale desfășurat în România, în ultimele două decenii, este organizat miercuri la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti.
Cu această ocazie, vor fi prezentați public cei 34 de studenți ce au beneficiat de proiectului strategic desfășurat cu sprijinul Fondului Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Printre temele aprofundate de doctoranzii români s-a numărat și rezistența clădirilor la cutremure, un subiect din ce în ce mai important în România, în condițiile în care state precum Chile, Japonia sau Turcia au fost afectate grav de seisme, în ultimii ani. Principalul scop al proiectului este acela de a păstra în domeniul cercetării studenții valoroşi.
Evenimentul face parte dintr-un program al Uniunii Europene ce vizează acordarea de burse doctorale şi postdoctorale, în sprijinul cercetării, unul dintre domeniile prioritare ale învăţământului din România. Programul este cu atât mai important pentru sistemul educațional românesc cu cât cercetarea românească este sub-finanțată.
Obiectivul general al proiectului propus de Universitatea de Construcții a fost acela de asigurare a unor directii educaţionale flexibile printr-un mecanism educaţional continuu si de calitate adaptat nevoilor cercetatorilor din cadrul programului (ciclul III al învăţământului superior, conform procesului Bologna). Proiectul a fost demarat la 1 octombrie 2008 și s-a derulat pe o perioadă de 36 luni. În acest timp, cei 34 de Proiectul și post-doctoranzi au beneficiat de un buget de 6.767.644,50 lei.
La conferinţă vor participa oficiali din Organismul intermediar POSDRU – MECTS, conducerea universităţii, foşti miniştri ai educaţiei, profesori conducători de doctorat, experţi ai proiectul